GRAS

  • MAAIEN

Maaien doen we met een Kuhn triplemaaier met een werkbreedte van 9,5 meter.

 

  • Harken

Met de aanschaf van een Kuhn Merge Maxx 950 beschikken wij over een bandhark met een werkbreedte van 9,50 meter met een grote capaciteit die een luchtig, schoon en tevens egaal zwad neerlegt.
Het grote voordeel van de bandhark ten opzichte van de cirkelhark, voor u als klant, zit hem in het feit dat het gras door middel van pick-ups wordt opgenomen, waardoor er minder contact met de bodem is en bijgevolg het zwad minder vervuiling bevat.
Hierdoor is de kuil beter te bewaren en wordt broei gereduceerd.

 

  • HAKSELEN

Het gras hakselen we met een Claas Jaguar 950 en voor het transport van het gras gebruiken we 2 Dezeure Silocruisers (45m³). Eventueel kunnen ook producten bijgevoegd worden voor bewaring.

 

  • OPRAPEN

Oprapen doen we met een Claas Cargos 9500 (45m³). Ook hier kunnen we bewaarproducten toevoegen.

 

  • KUIL AANRIJDEN

De graskuil aanrijden doen we een JCB bull met vooraan dubbele wielen voorzien van een kuilverdeler met 2 rotoren die apart in elke richting kunnen draaien. Op de kuilverdeler is ook nog een grasvork aanwezig voor eventueel gras te verscheppen.

 

  • PERSEN

Voor het persen van balen gras kan je kiezen uit ronde (125) of rechthoekige balen (120x70). Beide persen zijn voorzien van een snijsysteem. De ronde balen persen we met een Claas Rollant 455 UNIWRAP perswikkelcombinatie. Voor de rechthoekige balen gebruiken we een New Holland BB950, Deze wikkelen we met een Kverneland wikkelaar. We kunnen deze zowel op het veld als op de hoeve wikkelen, indien op het veld gewikkeld voorzien wij een platte wagen voor transport naar de hoeve.